Tolvignet Autosnelweg Slovenië
Reisgids

Tolvignet voor Slovenië

Alle snelwegen in Slovenië zijn tolwegen. Als je net je auto op een snelweg in Slovenië wilt rijden, dan heb je een vignet nodig. Dit vignet is verkrijgbaar online, in Slovenië en bij een tankstation langs de snelweg vlak voor de grens. Rijd je Slovenië binnen via Bijvoorbeeld de Karawankentunnel zonder geldig vignet, dan kost dit je direct300 euro!

Vignet voor Slovenië kopen

Je kunt een tolvignet als sticker kopen bij tankstations vlak voor de grensovergangen. Maar online je vignet kopen is veel makkelijker. Koop je vignet enkel rechtstreeks bij de Sloveense overheidsorganisatie DARS. Je kan je vignet zelfs 30 dagen van tevoren al aanschaffen.

Koop hier je vignet

Koop je vignet rechtstreeks bij de Sloveense overheidsorgansatie DARS.
Dit is de officiële website voor het kopen van je vignet.

» https://evinjeta.dars.si/en

Welk vignet nodig?

Je vignet heeft een beperkte geldigheid. Kies een vignet voor 7 dagen of 30 dagen. Ben je op doorreis, dan kan twee losse vignetten soms voordeliger zijn. Er zijn verschillende klasses in de vignetten. Klasse 1 voor motoren. Klasse 2A voor personen auto’s. En Klasse 2B zware auto’s zoals campers.

Wat kost een tolvignet voor Slovenië?

Prijzen van het vignet verschillende per geldigheidsduur.
Voor een normale personenauto (vignet 2A) betaal je:

7 dagen€ 16,-
30 dagen€ 32,-
365 dagen€ 117,50
Auto’s boven de 3500kg betalen het dubbele tarief (dit is Vignet 2B)

Is de Tol voor de Karawankentunnel inbegrepen?

Voor doorgang door de Karawankentunnel richting Oostenrijk betaal je tol. Deze tol staat helemaal los van je tolvignet voor de snelwegen in Slovenië. Ga je door deze tunnel, dan heb je sowieso een geldig snelweg Tolvignet voor zowel Slovenië als Oostenrijk nodig. Anders krijg je een boete!

Ook je vignet voor Oostenrijk online?

Voor je reis naar Slovenië kom je hoogstwaarschijnlijk door Oostenrijk. Je kunt ook voor Oostenrijk zowel het vignet als tolkosten voor tunnels online betalen. Het Oostenrijkse vignet kan je online minimaal drie weken voor de ingangsdatum kopen wegens ‘koop-op-afstand’ retourrechten. (Dit geldt niet als je het vignet zakelijk koopt).

Alle vignetten en toltunnels

Rijd je vanaf München richting Ljubljana, Bled of Kranjska Gora. Dan neem je waarschijnlijk de route door Oostenrijk en de Karawankentunnel. De volgende kosten van vignetten en toltunnels krijg je dan mee te maken;

  1. Een autosnelweg Vignet in Oostenrijk
  2. Een autosnelweg Vignet in Slovenië
  3. Tol voor de Karawankentunnel (€7,80 per keer)
  4. Onderweg de Tauerntunnel in Oostenrijk (€13,50 per keer)

Je betaalt iedere keer tol als je door de tunnel gaat. Heen en weer. En je betaalt ook elke keer als het meerdere keren per dag is.

Tolvignet bij huurauto

Als je een auto huurt in Slovenië is bijna altijd het tolvignet al inbegrepen. Huur je een auto in Oostenrijk, Italië of Kroatië, en rijd je zelf naar Slovenië? Dan moet je zelf zorgen voor een geldig tolvignet regelen voor je huurauto.