Reisgids

Slovenië in September

Wil je net na de zomervakantie naar Slovenië? Dan heb je de beste en mooiste tijd gekozen voor je reis! Geniet van de rust en natuur in haar mooiste kleuren.

Weer in Slovenië in september

September is de maand waarin het weer mild is en de natuur zich op haar kleurrijkst toont. Gemiddelde temperaturen variëren tussen de 15°C en 25°C.

Zon met soms een druppel regen.

De zonnige dagen maken september perfect voor buitenactiviteiten zoals hiken of fietsen. Er kan af en toe een verfrissende druppel regen vallen. Dit voegt juist een vleugje charme toe aan de herfstervaring. Dankzij het water wordt de natuur nog intenser en de worden de herfstkleuren nog levendiger!

Voor zwemmen en watersport is september waarschijnlijk niet de beste maand. Het koelt wat sneller af en de temperaturen boven de 30 graden zijn echt een uitzondering.

De mooiste herfstkleuren

De natuur in Slovenië vinden wij in september op zijn mooist. Ook in Slovenië heb je een zogeheten “Indian summer”. Een prachtig kleurenpallet van groen, geel en oranje bladeren.

Herfstkleuren in Slovenië

Veel van de natuur is normaal al oogverblindend mooi, maar de herfstkleuren geven hier een gouden randje aan. Voor fotografen en natuurliefhebbers is dit een periode om betoverd te worden.

Rust op de wegen en bij de high-lights

In de zomer kan het bij de populairste bezienswaardigheden in Slovenië nog wel eens druk zijn. In september is deze drukte voorbij. Geen wachtrijen, maar de rust om te genieten. Ook op de wegen merk je dat je heerlijk kunt touren zonder veel andere weggebruikers.

Handige tips

Kleed je in lagen: Terwijl de dagen warm zijn, kunnen de avonden in september wat koeler zijn. Zorg voor laagjes zodat je voorbereid bent op veranderende temperaturen.

Neem je tijd: Met het aangename weer en de rustig die terugekeerd is na het hoogseizoen is Slovenië in september perfect. Een vakantie om je tijd te nemen en in harmonie met de natuur te zijn.

Meer Jasna
Lake Jasna is prachtig eind september.

Slovenië, mooi tot in de herfstvakantie

Het begin van de herfst is een prachtige tijd om Slovenië te bezoeken. Als je geluk hebt is het begin oktober nog zonnig en aangenaam. De foto’s op deze pagina maakten wij begin oktober.

In November maakt de natuur zich op voor de winter. Er valt dan meer neerslag net als in Nederland. November is daarom één van de minst populaire maanden voor een bezoek aan Slovenië. In december wordt alweer de eerste sneeuw verwacht en start het winterseizoen.

In September naar Slovenië? Ja!

Onze conclusie luidt dan ook: de maand September is uitstekend voor een vakantie naar Slovenië!