Reisgids

Autotrein in Slovenië

Om van Bohinj naar de Soca-rivier te komen kan je een autorit van ene kleine 1,5 uur door de bergen maken. Maar je kunt ook kiezen voor de autotrein. Deze trein rijdt je met auto en al dwars door de bergen.

Treinrit: Bohinjska Bistrica – Most na Soči

Op het station van het plaatsje rijd je met je auto de trein op, om vanaf daar een geweldige rit te maken op een open trein. Deze unieke rit brengt je naar de andere kant van het Vogel-gebergte. In de plaats Most na Soči rijdt je weer van de trein af en sta je oog in oog met het schitterende blauwe water in de Soča-rivier.

Vanaf hier ben je razendsnel bij de Tolminkloof en de Kozjak waterval. Maar de reis op de trein is al een geweldige ervaring.

De trein rijdt ook in omgekeerde richting, dus richting het meer van Bohinj.

Kaartjes reserveren voor de autotrein

Kaartjes kan je niet reserveren. Eenvoudig met je auto in de wachtrij aansluit en als je op tijd bent, dan kan je mee op de trein. De trein is in het hoogseizoen meestal vol. Dus is het verstandig om 30 tot 45 voor vertrek aanwezig te zijn zodat je verzekerd bent van een plekje.

Camper op de Autotrein?

De autotrein vervoert auto’s, bestelwagens, pick-ups en campers. Maar let op! De trein kan alleen voertuigen vervoeren die niet groter zijn dan 3 meter hoog en 2,4 meter breed. Maar waarschijnlijk kan dus ook jouw camper mee op de autotrein!

Vertrektijden Autotrein?

De vertrektijden voor deze Autotrein vind je op de website van de Sloveense Spoorwegen: https://potniski.sz.si/en/motorail/