Afrit Snelweg Slovenië
Reisgids

Maximum snelheid Slovenië

Foto’s van je vakantie maak je liever zelf. Geflitst worden door te hard rijden maakt je vakantie er niet leuker op. Daarom een overzicht met de maximum snelheid in Slovenië. En tips hoe boetes te voorkomen.

Hoe hard mag je rijden in Slovenië?

Bij elke grensovergang vind je een bord met de maximum snelheden in Slovenië. Hier kort een opsomming.

Maximum snelheid Slovenië

Binnen de bebouwde kom: 50 km/u

Buiten de bebouwde kom: 90 km/u

Op Express-wegen (blauw): 110 km/u

Op Autosnelwegen (groen): 130 km/u

Bord met Maximum snelheid in Slovenië

Verkeersborden

De bebouwde kom wordt aangegeven met gele plaatsnaamborden. Soms kom je ook stukken van 70 km/u tegen. Deze zijn duidelijk aangegeven met borden.

De autosnelweg herken je aan het groene bord bij opgang en afrit. Dit zijn onder andere de A1 en A2 Hier mag je dus maximaal 130 km/u. Let op: rond tunnels geldt vaak een lagere maximum snelheid. Soms wordt vóór de tunnelingang ook geflitst.

Flitspalen in Slovenië

In Slovenië vind je niet veel vaste flitspalen. Voornamelijk binnen de bebouwde kom zal je ze vinden. Let daar dus vooral op je snelheid.

Ook bij wegwerkzaamheden op de snelweg worden vaak mobiele flitspalen in de berm gezet. Soms zelfs meerdere achter elkaar.

Voorkom boetes in Slovenië

Er zijn meer zaken om op te letten tijdens het autorijden om boetes te voorkomen.

Rijd met lichten aan

De gehele dag is het in Slovenië verplicht om de verlichting van je auto aan te hebben. Als je rijdt zonder verlichting zal je merken dat Slovenen naar je seinen langs de weg of als tegenligger. Rijden zonder verlichting kan je een boete opleveren!

Alleen met vignet op de snelweg

Alleen met een tolvignet mag je de snelweg op in Slovenië. Dit Vignet is geen sticker, maar een registratie van je kenteken wat je online kan regelen bij de DARS. Regel dit voorafgaand aan je vakantie via de website van DARS om een bekeuring te voorkomen. Lees alles over het Tolvignet voor Slovenië.