ICE-trein naar Slovenië
Reisgids

Met de trein naar Slovenië

Voor een vakantie naar veel Europese bestemmingen hoef je het vliegtuig niet in. Maar kan je met de trein naar Slovenië? We zochten de treinreis van Nederland naar Slovenië voor je uit. Waar boek je dit? En hoe lang duurt de treinreis? Je vindt het hier bij GoSlovenië

Met de trein op vakantie naar Slovenië

Een vakantie per trein is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het meest ideaal is een directe treinverbinding naar je eindbestemming. Helaas rijden er op dit moment nog geen treinen rechtstreeks tussen Nederland en Slovenië. Maar met een paar keer overstappen kom je vrij gemakkelijk met de trein in Slovenië. Gemiddeld duurt een treinreis naar Slovenië 16 uur. Maar er zijn meerdere opties. Welke opties zijn er?

Treinroutes naar Slovenië

Er zijn meerderde routes om met de trein in Slovenië te komen. Hieronder bespreken we de meest interessante treinroutes richting hoofdstad Ljubljana en het noordwesten bij Bled en Nationaal Park Triglav.

Route 1: Met de nachttrein naar Slovenië

Je begint met je reis uit Nederland richting Duitsland. Neem bijvoorbeeld de snelle ICE-trein van Amsterdam naar Frankfurt. De tweede stap is om met de trein in Augsburg, München of Salzburg (Oostenrijk) te komen. Vanaf deze steden rijdt namelijk een nachttrein naar Ljubljana. Als je ’s middags vertrekt uit Nederland, sta je de volgende ochtend vroeg in Slovenië.

Route 2: De Villach-overstap route

Wil je niet met de nachttrein, ook dan kan je het beste eerst reizen richting München of Salzburg. Vanaf hier neem je de trein richting de stad Villach. Deze stad licht vlakbij de grens met Slovenië. Vanuit Villach kan je een trein nemen richting Slovenië. Ook deze trein rijdt via het noordwesten richting Ljubljana.

Route 3: Via Wenen

Vanaf de Duitse stad Frankfurt rijdt er een snelle trein naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Vanaf Wenen pak je de trein naar Ljubljana. Deze route brengt je via het noordoosten Slovenië binnen. Je komt hier onder andere langs de stad Maribor.

Route 4: Linz-Graz route

Als je met de snelle ICE Trein van Nederland naar Frankfurt rijdt, stap je in Frankfurt over op de ICE naar Linz. In Linz stop je op de volgende snelle ICE over richting de Oostenrijkse stad Graz. Vanuit Graz volgt de trein naar Ljubljana. Als je om 9 uur ’s morgens vertrekt uit Arnhem, sta je iets voor 1 uur ’s nachts in Ljubljana. Een rit van 16 uur. Niet de kortste, maar wel de snelste route zonder slaaptrein.

Treintickets naar Slovenië

Het makkelijkste is om je treinreis te plannen en te boeken via de site van de Duitse Spoorwegen (bahn.de). Hier worden de verbindingen en opties vanaf je beginpunt voor je uitgerekend. Via de NS-internationaal website worden de stations in Slovenië namelijk nog niet weergegeven. Je kunt de NS site wel gebruiken om je reis richting bijvoorbeeld Villach of Wenen te plannen.

Pas op voor vertraging in Duitsland

Houd er met je planning mee dat de treinen in Duitsland de afgelopen jaren vaak vertraging hebben. Als je een hele korte overstaptijd aanhoudt, dan kan het zijn dan je je aansluiting mist. Geen fijn begin van je vakantie.

Maak van je tussenstops een Citytrip

Als je met de trein naar Slovenië gaat kan je je reis ook in stappen opknippen. Steden als Frankfurt, München en Wenen zijn zeker het bekijken waard. Zo wordt een tussenstop op je route geen straf maar een leuke citytrip München of citytrip Wenen. En eindig je reis natuurlijk met een citytrip in Hoofdstad Ljubljana.

Autotrein

Vanuit Nederland met je auto op de trein naar Slovenië? Helaas is dat nog niet mogelijk. Vanuit de Duitse stad Düsseldorf rijdt in de zomer en winter wél een autotrein naar Villach. Deze Oostenrijkse plaats ligt vlakbij de grens met Slovenië. Wees wel op tijd met het boeken van deze reis. De plaatsen voor deze autotrein zijn vaak al maanden van tevoren volgeboekt. De treinreis scheelt je een flinke autorit. Zeker voor bezitters van een elektrische auto is de autotrein erg interessant!

Ontdek ook de autotrein in Slovenië.