Emporium shopping Ljubljana
Steden

Winkelen in Ljubljana

Het centrum van Ljubljana is niet de plek om te gaan winkelen. Het centrum zit niet vol met winkels. Je in het centrum een aantal leuke kleine winkeltjes, maar om echt the shoppen moet je ergens anders heen! Aan de rand van de stad vind je verschillende grote winkelcentra. Hier vind je de grote winkelketens. Waar kun je het beste gaan winkelen? We laten het je zien!

ALEJA

Een van de nieuwste overdekte winkelcentra vind je in het noorden van Ljubljana: ALEJA. Hier vind je winkels van Adidas, H&M, Nespresso, S.Oliver en nog tientallen andere winkels. Allemaal samen in een overdekt winkelcentrum.

BTC CITY

Het grootste gebied vol winkels is te vinden in BTC City. Dit is niet zomaar een overdekt winkelcentrum. Het is een groot winkelcentrum met veel winkels in het gebied eromheen. Naast kledingwinkels, waaronder Primark, vind je er een gigantische Decathlon, bouwmarkten en de IKEA van Ljubljana.

Populaire winkels in BTC CITY

  • Winkelcentrum Citypark. Het grootste overdekte winkelcentrum in BTC City. Hier vind je Adidas, Primark, Lego store, S.Oliver, New Yorker, Gap, Sportina en heel veel meer winkels.
  • Het vlaggenschip van de elektronicawinkel BIG BANG, vind je ook op BTC ( De Mediamarkt van Slovenië)
  • Grote winkel van Zara, Bershka en C&A in het zuiden van het terrein.

Lekker eten?

Mis de foodcourts in BTC City niet. Op de bovenste verdieping van het CityPark winkelcentrum vind je een verscheidenheid aan restaurants.

Maar misschien is het leuker om naar het openlucht foodcourt te gaan. Er is een verscheidenheid aan verschillende stijlen eten. Zoals Aziatisch, Grieks en BBQ-food. Klaar voor een pokebowl of een worstje? Hier vind je het foodcourt.

Op zondag zijn de winkels gesloten

Winkelen op zondag? Dat kan in heel Slovenië alleen bij de bakker en een tankstation. Alle grote winkelcentra en winkels zijn op zondag gesloten. En ook supermarkten zijn op zondag gesloten.

Zondag is in Slovenië een dag om er samen met je gezin op uit te gaan. Maar niet om te winkelen.