Wandelen door de Vintgarkloof
Natuur Slovenië

De Vintgarkloof

Vlakbij Bled vind je de prachtige Vintgarkloof. Één van de populairste attracties in Slovenië. Alles wat je wilt weten voordat je de Vintgarkloof bezoekt vind je hier. Voor jou uitgezocht door Nederlanders die zelf vaak in Slovenië komen.

Een wandeling van 30 minuten

In ongeveer 30 minuten loop je langs de rivier, door de kloof. Je wandelt stroomafwaarts via houten bruggetjes tussen de hoge rotswanden door de kloof. Het pad wisselt je van links naar rechts en leid je veilig langs rotswanden. Omdat je naar beneden loopt via een uitstekend aangelegd pad is het een veilige en makkelijke wandeling van ongeveer 1,6 kilometer.

Onderweg komt je mooie watervallen tegen en genoeg fotomomenten om deze ervaring vast te leggen.

Terugweg Vintgarkloof

Je wandeling door de Vintgarkloof is een een-richtings-route. Aan het einde vind je een klein koffietentje, maar dan begint de zwaardere terugreis. De wandelroute terug naar de beginplaats duurt ongeveer een uur en vergt behoorlijk wat klimwerk. Wederom over prima paden, maar af en toe een adempauze is voor de ongeoefende wandelaar geen overbodige luxe.

Waterval in Vintgarkloof

Tranfer terug

Je kunt ook voor een betaalde transfer kiezen. Een taxi brengt je dan terug naar het beginpunt waar je je auto geparkeerd hebt. Transfers kan je van tevoren of terplekke regelen bij de uitgang van de Vintgar kloof.

Ideale tijd voor je bezoek?

Zeker inde zomer is de Vintgarkloof een populaire attractie waar toeristen met bussen af en aan rijden. Daarom is ons advies om meteen ’s morgensvroeg of pas na 16.00 uur de kloof te bezoeken. Dan is het minder druk en kan je prettiger wandelen ook hoef je dan niet in de rij te staan voor de entree.

Tickets Vintgarkloof

Voor toegang tot de kloof moet je een kaartje kopen. Je kan je tickets ook al online bestellen. Dan kan je in de ‘snelle rij’ aansluiten bij aankomst. Vooral op drukke zomerdagen scheelt dit wachttijd.

Het kaartje is een ‘one-way-ticket’. Je loopt dus stroomafwaarts door de kloof en regelt zelf je transfer terug per auto of wandeling. Bij de ingang van de kloof kan je betalen met pin en contant geld. Onderstaande prijzen gelden er:

Volwassenen: €10,-
Senioren / Studenten: €7,-
Kinderen 6-15 jaar: €3,-
Kinderen tot 6 jaar: €1,-
Honden: €3,-

Parkeren bij de Vintgarkloof

Er zijn meerdere parkeerterreinen bij de Vintgarkloof waar je betaald kunt parkeren. Omdat toeristen graag de parkeerkosten uitsparen wordt er ook langs de wegen geparkeerd. Vanwege overlast wordt hier tegen opgetreden. Aanbevolen is dus om de parkeerkosten voor lief te nemen. Je betaalt tussen de 5 en 10 euro. Vaak direct ye voldoen met pin bij het oprijden van het parkeerterrein.

Veel gestelde vragen

Zwemmen en raften in de Vintgarkloof?

Het is verboden en ook zeer gevaarlijk om te zwemmen of te raften in de Vintgarkloof. De vele stroomversnellingen en watervallen maken het levens gevaarlijk. Ook ligt de Vintgarkloof in een beschermd natuurgebied waar vanwege kwetsbare natuur dus niet van het wandelpad mag afwijken. Zwemmen en raften kan je beter doen bij de Soca-rivier.

Is filmen met een drone toegestaan

Nee, drones zijn verboden in de Vintgarkloof. Dit staat duidelijk aangegeven bij de ingang. Ook in het hele Triglav Nationaal Park zijn drones niet toegestaan.

Is de Vintgarkloof rolstoelvriendelijk?

Nee, de Vintgarkloof is niet rolstoelvriendelijk. Met een rolstoel, rollator, buggy of kinderwagen mag je de kloof zelfs niet betreden. De paden hebben allerlei opstapjes en zijn soms smal en lopen langs rotswanden. Kleine kinderen mogen wel meegenomen worden in een draagzak of draagdoek.