Zelenci meertje
Natuur Slovenië

De Mooiste plekjes in Slovenië 

Ga je op vakantie naar Slovenië? Dan wil je graag de tofste en mooiste plekjes van dit land zien. En of Slovenië mooie plekken heeft. Het land wordt niet voor niets ‘Klein Canada’ genoemd. Wij kennen de plekken in Slovenië die adembenemend mooi zijn. Die je niet wilt missen. 

Zoek je de grootste bezienswaardigheden? Check dan de Highlights van Slovenië.

Zoek de de unieke plekken waar de meeste toeristen geen weet van hebben? De onontdekte plekken in Slovenië? Dan zit je hier goed! 

De 5 mooiste plekjes in Slovenië, die de meeste mensen niet kennen. 

Zelenci meertje

1: Het mooiste meer van Slovenië 

Als je naar Slovenië gaat wil je natuurlijk het Meer van Bled bekijken. Maar ons favoriete meertje ligt vlak bij de Italiaanse grens: Het Zelenci meer! Dit kleine meertje ligt verborgen in een bos langs de doorgaande weg. Het meertje heeft, kristalhelder water en een heuse bron die je kan zien borrelen vanaf de boven van het meertje. Het meertje in dit kleine Zelenci natuurreservaat is echt een pareltje.

» Lees tips voor je bezoek aan het Zelenci meertje

Achter de waterval Peričnik

2: Wandel achter de Peričnik Waterval 

Vanuit het idyllische dorpje Mojstrana heb je een prachtig uitzicht op de bergketen Triglav. Maar als je het dorpje inrijdt kom je op de weg richting een unieke waterval. De Peričnik waterval is een echte beleving. Vanaf de weg lijkt het een leuke waterval, maar als je de korte bergwandeling maakt via het pad richting de waterval dan ontdek je iets bijzonders. De waterval blijkt een enorme waterval die naar beneden klettert, maar waar je ook achterlangs kunt lopen. Een unieke ervaring om elkaar door de waterval heen te fotograferen.  

» Lees onze tips voor een bezoek aan de Peričnik Waterval 

Soča rivier

3: Soča stroomversnelling 

Het azuurblauwe water van se Soča-rivier vindt zijn oorsprong in de bergen van de Triglav. Vlak voor de plaats Bovec vind je een prachtige stroomversnelling waar het water tussen enorme witte rotsblokken door stroomt. In de kloof en tussen de rotsblokken zie je grote vissen als het ware zweven in het water. Een prachtige combinatie van zowel de kracht als de schoonheid van de natuur. 

Deze kloof in de Soča-rivier is een indrukwekkende plek voor een foto, en enkel tientallen meters verder, een heerlijke plek voor verfrissing op een zomerse dag. Het koele heldere bergwater stroomt daar door de bredere rivier waar je kunt pootjebaden en het ondiep genoeg is om zonder problemen je hele lichaam te kunnen verkoelen.  

Pad door de Pokljuka Kloof

4: Pokljuka Kloof

Vlakbij Bled vind je een wandelgebied in het Triglav National Park wat de meeste toeristen niet kennen. Een gebied waar je tussen de rotsen afdaalt om een prachtige hike te maken langs rotswanden en hele mooie natuur. Loop over een brug langs een rotswand, loop door een grot waarvan het pad door het dak loopt en geniet van de rust en de natuur. De Pokljuka kloof is gratis toegankelijk, en niet druk en bied je een unieke ervaring. Je start je wandeling vanaf een parkeerplaats die je via een landweg bereikt. De route is smal en dus niet aan te raden met een camper. Hier vind je het startpunt.

Waterval Kozjak

5: Waterval Slap Kozjak

Slovenië barst van de prachtige watervallen. De ene nog hoger dan de ander. Overal waar je het woord ‘Slap’ ziet staan gaat het om het Sloveens voor waterval. Vlakbij de plaats Kobarid vind je een waterval in een kalkstenen grot. Deze waterval is niet indrukwekkend van formaat. Het bekijken van de waterval is een betoverende ervaring. Omringd door een grot van kalksteen valt er een prachtige waterval naar beneden. Je wandelt in een half uurtje naar deze waterval toe. Onderweg word je getrakteerd op een prachtige route langs meerdere mooie watervallen. Hier vind je de waterval op Google Maps.

» Lees meer over de Waterval Kozjak

Meer mooie plekjes:

 • Rakov Skocjan
 • Krizna Jama (grot met meren)
 • Sunikov Vodni Gaj
 • Pohorje Framski
 • Slap Skalca
 • Slap Veliki
 • Sumik
 • Bistriski Vintgar
 • Smartinsko
 • Jezero Rogla
 • Lovrenska Jezera zwarte meren op 1500m.
 • Stanjel