Het meer van Bled
Natuur Slovenië

Meren in Slovenië  

Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, fotografen en waterratten. Ontdek waar je de prachtige meren in Slovenië vindt. Waar kan je zwemmen? Waar kan je parkeren? Ontdek de meren die je absoluut moet bezoeken tijdens je reis in het sprookjesachtige Slovenië. 

Het meer van Bled

Het meer van Bled 

Het meer van Bled is zonder twijfel een van de meest iconische en fotogenieke plekken in Slovenië. Je herkent vast de foto met het idyllische Bled-eiland in het midden van het meer. Het meer van Bled is het icoon voor geworden voor de pracht van Slovenië.  

Het eilandje in het meer is bereikbaar per traditionele ‘pletna’ boot. Huur zo’n roeiboot en peddel rustig rond het meer terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen. Op warme dagen kunnen we een duik in het heldere water van het meer aanraden.

Maak een wandeling van zo’n 6 kilometer rondom het meer. En beklim de berg aan de zuidkant van het meer om een fantastisch uitzicht te krijgen over het meer vanaf het uitzichtpunt.  

» Tips voor je bezoek aan Het meer van Bled

Het meer van Bohinj

Het meer van Bohinj 

Gelegen in het Triglav Nationaal Park, is het meer van Bohinj een waar paradijs. Het is het grootste meer van Slovenië met kristalhelder water. Vooral in de zomermaanden nodigt dat water je uit om heerlijk te zwemmen. Langs de oever vind je tal van grasvelden waar je je handdoek kunt neerleggen en kunt genieten van een verfrissende duik in het heldere water.  

» Lees meer tips voor je bezoek aan het meer van Bohinj.

Het meer van Bohinj bied je een prachtig uitzicht, allerlei leuke activiteiten en een heerlijke plek voor om te zwemmen in de zomer. 

Meer Jasna

Het meer van Jasna 

Jasna is een juweeltje in de Sloveense Julische Alpen en staat bekend om zijn kristalheldere turquoise water. Dit prachtige bergmeer biedt een spectaculair uitzicht op de bergen en is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving. Het meer bestaat eigenlijk uit twee meren die via een doorgang met elkaar verbonden zijn.  

Het meer van Jasna is een prachtige plek om in de zomer te zwemmen. Maar gedurende het hele jaar is het een prachtige plek om te genieten. Verwonder jezelf door het prachtige uitzicht met de reflectie in het water van de bergtoppen van de Triglav.

» Tips voor je bezoek aan Het meer van Jasna

Zelenci meertje

Het meertje van het Zelenci Natuur Reservaat

Naast de drie grote meren van Slovenië ligt erbij Podkoren aan de grens met Italië een prachtig klein meertje. Het is een natuurlijke bron met kristal helder water. Je kunt er niet zwemmen, maar het meertje is zeker een bezoek waard. Een idylisch plekje om te genieten van de prachtige Sloveense natuur.

» Lees meer over het Zelenci Natuurreservaat

Meren in Slovenië om te zwemmen

Meer van Velenje

Meer Jasna

Meer van Bohinj

Meer van Bled

Prachtige bergmeren

Je moet er een stukje voor lopen, maar dan vind je in de bergen de volgende prachtige bergmeertjes.

Krsnko Jezero

Krsnko Jezero bergmeer

» Lees meer over Krsnko Jezero

Crno Jezero – 7-Meren Hike

7 meren hike

» Lees meer over Crno Jezero

Laat je betoveren door de meren in Slovenië 

Of je nu een natuurliefhebber bent, een zonaanbidder of een verkoelende duik wilt nemen, De meren van Slovenië zullen je niet teleurstellen.  

Bled, Bohinj en Jasna zullen je hart stelen met hun buitengewone schoonheid en ongerepte charme. Dus pak je camera en je zwemkleding in! Maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in het land van de betoverende meren.