Uitzichtpunt meer van Bled
Bezienswaardigheden

Uitzichtpunt meer van Bled 

Een van de bekendste foto’s van Slovenië is wel het meer van Bled met daarin het eiland met het kerkje. Het adembenemende uitzicht van deze foto wil je zelf gezien hebben toch? Dat vergt wel een wandeling met wat geklauter om bij het punt te komen waar je dit unieke uitzicht kan bekijken en fotograferen.  

Het meer van Bled

Waar is het uitzichtpunt voor Bled? 

Via een wandelroute die start aan de zuidelijkste punt van het meer kom je via een boswandeling bij de route naar het uitzichtpunt. Verwacht geen asfalt weg. De route omhoog is klauteren langs rotsachtige paadjes en goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. 

Bovenaan het uizichtpunt vind je meerdere grote stenen waarop je kunt zitten om te genieten van het uitzicht. Bij mooi weer heb je hier een prachtig zicht tot aan de bergtoppen van de  

Kaart: route naar uitzichtpunt Bled

Route naar het uitzichtpunt: Mala Osojnica 

De rode pointer vind je aan de zuidkant van het meer. Volg daar het pad omhoog het bos in richting het uitzichtpunt. (geel gemarkeerd)

Fotopunt Bled in Google Maps?

Het uitzichtpunt vind je hier 

De start van de wandelroute naar het uitzichtpunt vind je hier 

Dankzij deze route zie jij straks met eigen ogen dit prachtige uitzicht. En vergeet natuurlijk niet zelf ook jouw uitzicht vast te leggen in zo’n prachtige foto met hét bekendste uitzicht van Slovenië.

» Lees tips voor je bezoek aan Het meer van Bled