Het meer van Bled
Natuur Slovenië

Het meer van Bled

Het bekendste meer van Slovenië is het meer van Bled. Sommigen noemen Het Meer van Bled ‘puur magisch’. Het is omringd door bergen en biedt het een uitzicht dat je hart verovert. Het eilandje met kerk maakt het tot een uniek meer, wat je op elke foto herkent!

Zwemmen, Zonnen, Genieten

Zwem in het kristalheldere water van het meer. Voel de warme zon op je huid. Ontspan aan de oever. Of maak een wandeling rondom het meer.

Het meer van Bled

Het Bled-eiland: Een Unieke Ontdekking

Pak een boot en ga naar het Bled-eiland. Daar staat de Maria-Hemelvaartkerk, een 16e-eeuws wonder. Het uitzicht vanaf het eiland is adembenemend. En ook de boottocht is een hele belevenis.

Bootje op meer van Bled

Varen op het meer

Natuurlijk kan je het eilandje bezoeken in het midden van het meer. Daarvoor kan je een roeiboot huren. Op het meer van Bled zijn gemotoriseerde voertuigen namelijk verboden. Mocht je zelf niet willen roeien, dan kan je ook met een boot mee waar je zelf niet hoeft te roeien. Op het meer vaart de traditionele boot van het type ‘Pletna’. Een platte boot zoals de naam doet vermoeden.

Het kasteel van Bled

Aan het meer ligt ook het kasteel van Bled. Je kunt het niet missen! Het ligt op een rots, vlak naast het meer. Het uitzicht? Geweldig. Je kijkt zo over het meer en de omgeving heen. Dit kasteel is oud, echt oud. Het komt uit de 11e eeuw. Een van de oudste kastelen in Slovenië.

Het kasteel van Bled

Je kunt er naartoe klimmen. Volg de trappen vanaf het pad rond het meer. Het is een hele klim, maar de moeite waard. Geen zin om te klimmen? Je kunt er ook gewoon met de auto komen. Wij zagen dat pas na onze klim omhoog. Ook binnen in het kasteel is veel te zien. Kamers, zalen, een museum. Wil je meer weten over de geschiedenis? Boek een rondleiding. Een gids vertelt je alles over hoe het vroeger was in dit kasteel.

Vragen over het Meer van Bled:

Hoe lang is de wandelroute rond het meer van Bled?

Je kunt een prachtige wandeling maken rond het meer van Bled, compleet met goed onderhouden brede voetpaden. De route is vlak en de totale afstand van deze schilderachtige route is ongeveer 6 kilometer.

Is het mogelijk om te zwemmen in het meer van Bled?

Ja, zwemmen in het meer van Bled is een geweldige ervaring, vooral in de zomer is de watertemperatuur heerlijk. Let wel op de locatie: de beste plek om te zwemmen is aan de zuidkant van het meer, zoals bij Velika Zaka.

Waar kan ik het beste uitzicht krijgen op het meer van Bled?

Voor het meest spectaculaire uitzicht en de perfecte foto’s moet je naar een berg aan de westkant van het meer. Een rotsachtige wandeling leidt je naar de top, dus bergschoenen en enige klautervaardigheid zijn aanbevolen. Hier de route naar het adembenemende uitzichtpunt.

Uitzichtpunt meer van Bled