Kasteel in een Rotswand, Predjama
Bezienswaardigheden

Kastelen in Slovenië

Breng een bezoek aan één van de adembenemende kastelen in Slovenië. Stuk voor stuk plekken die je terugvoeren naar vervlogen tijden. Van kastelen op majestueuze bergtoppen tot de ene kasteel gebouwd in een rotswand. Elk kasteel heeft zijn eigen verhaal te vertellen. We laten je kennis maken met de meest intrigerende kastelen die Slovenië je te bieden heeft.

Kasteel Predjama

Kasteel Predjama is uniek in zijn soort. Het kasteel is gedeeltelijk in een grot gebouwd. Dit architectonische meesterwerk ligt dramatisch ingebed in een rotswand uitkijkend over een vallei. Het kasteelligt vlakbij de grotten van Postojna en is voordelig met een combiticket te bezichtigen. Verken de geheime gangen en kamers diep in de rotsen.Lluister naar de verhalen van de legendarische ridder Erazem, die ooit in dit bijzondere kasteel woonde.

Kasteel Predjama in de grotswand

Kasteel Podsreda

Kasteel Podsreda verwelkomt je met zijn elegante torens en rijke geschiedenis. Dit kasteel, dat teruggaat tot de 12e eeuw, pronkt met zijn gotische en renaissance-elementen. Wandel door de prachtige zalen en binnenplaatsen, en laat je onderdompelen in de grandeur van het verleden. Het kasteel herbergt de tand des tijds en nodigt uit tot een diepgaande verkenning van zijn historische betekenis.

Kasteel Žovnek

Op een helling van het groene Dobrovlje plateau vind je één van de oudste kastelen in Slovenië: het Žovnek Castle. Sinds 1995 is de ruïne van het kasteel door vrijwilligers geheel gerestaureerd. Veel van de kamers zijn weer zoals vroeger. Het kasteel is geen grootse attractie, maar zeker de moeite waard om te bekijken tijdens een wandeling in de omgeving. Op het wandelpad richting dit kasteel geniet je van het geweldige uitzicht op het Žovne Meer en de beboste hellingen van het Dobrovlje plateau. Zelfs de plaats Celje kan je zien.

Žovnek Castle op de heuvels bij Braslovce

Kasteel Celje

Het Celje Castle is het grootste middeleeuwse kasteel van Slovenië. Treed in de voetsporen van de Graven van Celje. Het kasteel dateert uit de 12e eeuw en biedt een kijkje in het leven van toen. Via exposities en interactieve ervaringen worden de verhalen uit het kasteel tot leven gewekt. Tijdens de zomermaanden kun je de sfeer van vroeger proeven dankzij acteurs die de geschiedenis letterlijk tot leven brengen. Een bezoek aan Kasteel Celje bied je een unieke kans om je even een Graaf of Gravin te voelen en een duik te nemen in het middeleeuwse verleden.

Kasteel Celje

Kasteel van Bled

Het Kasteel van Bled is misschien wel het meest iconische kasteel van Slovenië. Het kasteel ligt op een rots direct naast het betoverende meer van Bled. Een reis naar dit kasteel voelt als een stap in een sprookje. Van middeleeuwse wapens tot tentoonstellingen over de lokale geschiedenis. Het kasteel biedt een onvergetelijke ervaring. Vergeet niet te genieten van het adembenemende panorama dat je hebt vanaf de uitkijkpunten en het terras.

Het kasteel van Bled

Turjak Kasteel

Boven het plaatsje Turjak vind je dit kasteel. Het Turjak Kasteel, uit de 13e eeuw, is een aanrader. Het kasteel is fraai en strategisch gelegen op een heuvel. Een prachtig kasteel met renaissancetorens. Het is ooit opgericht door de ridders von Auersperg. Bovendien hebben hier belangrijke Sloveense leiders onderdak gevonden. En niet te vergeten, het kasteel heeft twee unieke kapellen. Voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis is dit een must-see. Combineer je bezoek met de vlakbij gelegen Županova grot 

Turjak Kasteel in Slovenië

Kasteel Snežnik

Kasteel Snežnik is omringd door uitgestrekte bossen. Het kasteel biedt een glimp van de adellijke levensstijl uit het verleden. Met zijn sprookjesachtige torens en weelderige interieurs, nodigt het kasteel je uit om door de kamers te dwalen en je voor te stellen hoe het leven hier ooit was. Ontdek de pracht van de bibliotheek, balzaal en de uitgestrekte parken die het kasteel omringen.

Kasteel Rajhenburg (Brestanica)

Rajhenburg Castle staat op een hoge rots boven de Brestanica-beek en de Sava-rivier. Het is gebouwd vanaf 1131 en was eerst een klooster. Later werd het gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu wordt het kasteel gebruikt voor evenementen. In het kasteel zijn kapellen en zalen met mooie schilderijen. Hier kun je ook leren de Trappistische monniken. Buiten het kasteel is er een tuin met kruiden. Het kasteel heeft een eigen winkel met souvenirs en streekproducten. In het café van het kasteel kan je iets drinken met huisgemaakt gebak.

Naar welk kasteel in Slovenië ga jij?

Stap binnen in de wereld van Slovenië’s kastelen, elk met zijn eigen unieke karakter en geschiedenis. Terwijl je door deze historische gebouwen wandelt, zul je de echo’s van vervlogen tijden horen en de tijdloze magie van Slovenië ervaren.

.