zebra in zoo ljubljana
Steden

Wat te doen in Ljubljana?

Ljubljana is een compacte stad. Dus twee dagen struinen door het centrum, dat kan je vergeten. Alles wat er toe zien is het centrum van Ljubljana vind je hier.

Maar wat is er nog meer te doen in Ljubljana? Tips voor uitstapjes, attracties en activiteiten voor slecht weer. We zetten ze voor je op een rij.

Attracties in Ljubljana

Er is van alles te doen en te zien in Ljubljana. De leukste uitjes en attracties op een rij? Wij vertellen je waar je naartoe wilt!

zebra in zoo ljubljana

De dierentuin van Ljubljana

In het Tivoli Park in het centrum van Ljubljana vind je een mooie compacte dierentuin. Leuk om een paar uur naar de aapjes, olifanten en beren te kijken, of één van de andere 116 dieren.

Hier vind je de zoo

Drie bruggen Ljubljana

Winkelen in Ljubljana

In het centrum van Ljubljana vind je een aantal kleine boetiekjes, het warenhuis The Emporium en winkels met lokale specialiteiten. Wil je gaan winkelen? Ga dan niet naar het centrum!

Aan de rand van de stad vind je verschillende grote winkelcentra. Hier vind je de grote winkelketens. Mode, elektronica, sportwinkels en de IKEA.

» Meer over winkelen in Ljubljana

Ljubljana bij slecht weer

Is het slecht weer? Wat te doen bij regen in Ljubljana? Hier vind je een aantal tips van dingen om te doen bij slecht weer.

Bezoek een museum

Ljubljana heeft verschillende interessante musea. Van indrukwekkende kunst, tot een leuke ontdekking. De volgende leuke musea vind je in Ljubljana.

  • House of Illusions is een leuk museum. Hier vind je twee verdiepingen met verrassende optische illusies. » Bekijk op Google Maps
  • Mestnu muzej Ljubljana. Dit is het stadsmuseum. Ontdek de historie en archeologische vondsten in die museum, gevestigd in een heus paleis. Het museum heeft ook een leuk café. » Bekijk op Google
  • The National Gallery. De grootste historische kunstcollectie in Slovenië. Bewonder kunstwerken van de late middeleeuwen tot de 20e eeuw. » Bekijk op Google Maps
  • Museum of Modern Art Ljubljana. Het Museum voor Moderne Kunst in Ljubljana met een vaste collectie van Sloveense kunst uit de 20e en 21e eeuw. Tevens wisselende exposities van nieuwe kunst. » Hier vind je dit museum
Zwembad Atlantis Ljubljana

Zwemmen in Ljubljana?

Atlantis is een indoor zwemparadijs in Ljubljana. Je kinderen vermaken zich in het golfslagbad, de zwemgrot en de waterglijbanen. In de zomer is er ook buiten waterpret met een buitenbad en waterpark.

» Hier vind je het zwembad

Sauna Ljubljana

Wellness en ontspanning

In Atlantis vind je ook een wellness-complex. Met 10 sauna’s binnen en buiten, een stoombad, klankschalen sessies en heerlijke massages. Ook is er een thermaal bad wat je kan bezoeken. Kies voor drie uur, of een hele dag ontspannen in Atlantis Wellness.

Kasteel Ljubljana

Bezoek kasteel Ljubljana met de lift

Ga droog omhoog, de ‘berg op’ in het centrum van Ljubljana. Bezoek hier het kasteel van Ljubljana. De Funicular brengt je omhoog. Een leuke ervaring in een glazen kubus die via een rails omhoog getrokken wordt. Geniet van het uitzicht tijdens de rit.

Het kasteel is een bezienswaardigheid, maar ook in het kasteel is voldoende te zien. In het kasteel vind je verschillende tentoonstellingen over de geschiedenis van Ljubljana. Ook vind je in het kasteel een goed restaurant. Zo maak je jouw bezoek extra aangenaam!

Bezoek een escaperoom

Een uitdaging waarbij het weer geen rol speelt? Boek een escaperoom! In Ljubljana heb je meerdere escaperooms. Populair is Eninarium. Maar kijk ook bij woop.fun en Mindmaze.

Woop: 9 attracties onder 1 dak

Naast escaperooms vind je bij Woop in Ljubljana ook een kartbaan en een bowlingbaan. Je kan er lasergamen en VR-gamen. Genoeg om je te vermaken dus. Woop is de plek waar je het allemaal bij elkaar vindt.