Actieve vakantie

Wandelen bij Bovec

De regio rond Bovec staat bekend om de Soča rivier die er doorloopt. Maar je kunt in de omgeving ook prachtig wandelen. Op deze pagina een aantal wandelroutes in de buurt van Bovec.

Šunikov vodni Gaj

Het Šunik ‘waterbos’ is een leuke plek voor een prachtige wandeling. In ongeveer een uur loop je langs veel kleine watervallen en smaragdblauwe waterpoelen.

Sunikov vodni Gaj ligt in de Lepena vallei. Vanaf Bovec rijdt je richting Lepena en kunt parkeren op een kleine parkeerplaats bij Šunikov vodni gaj. Hier vandaan kan je gewoon de bordjes volgen. Je loopt eerst even stukje rechtdoor en dan een rondje. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Je kunt er wandelen op je gympen, maar wandelschoenen zijn misschien makkelijker. Je komt op de route veel boomwortel en losse steentjes tegen. Op warme dagen is het heerlijk koel in dit ‘Waterbos’.

Waterval bij Šunikov vodni gaj

De Soča Kloof

De Soča-rivier is de grote publiekstrekker van Bovec. De weg richting Kranjska Gora volgt de Soča naar haar oorsprong. Via meerdere bruggen langs de weg kan je het helderblauwe water door de kloof zien kolken. Maar er is ook gelegenheid om te wandelen langs deze kloof.

Aan het eind van de Kloof bevind zich een parkeerplaats (betaald). Vanaf hier kan je wandelen langs de kloof over een smal ‘onofficieel pad’. We vonden zelf het pad langs de kloof op sommige punten uiterst gevaarlijk. Maar voor waaghalzen is het zeker een mooie route. Er zijn meerdere voetbruggen over de kloof van waar je prachtig tussen de rotswanden kan kijken en het water kan zien kolken.

 

Soca Kloof vanaf een brug