Mountain Triglav
Reisgids

Dagtrip Triglav en Soca rivier

De ontdek met deze dagtrip de prachtige bergen en de azuurblauwe rivier. In deze route rijd je 52 haarspeldbochten door de bergen en stap je met je voeten in kristalhelder water.

Van Kranjska Gora naar Bovec

Tijdens deze route rijd je van Kranjska Gora over de Vršič bergpas naar het plaatsje Bovec. Je reis start vanuit Kranjska Gora. Hier kom je in ongeveer 1 uur vanuit Ljubljana, 45min vanuit Podljubelj en 25 minuten vanaf Jesenice.

Het meer voor de berg

Rijd vanaf de eerste rotonde bij Kranjska Gora langs het dorp richting de Vršič bergpas. Nog voor de bergen vind je Lake Jasna. Maak hier een stop en geniet van het uitzicht.

Meer Jasna

De mooiste bergroute

vervolg je weg de berg op. Je rijdt nu dwars door Triglav National Park. Stop tijdens de klim omhoog op de parkeerplaatsen om te genieten van de uitzichten en de natuur. En ook op de top is een stop de moeite waard.

De valei in

Vanaf de top kijk je prachtig de valei in. Vervolg hier de weg omlaag. Na een hoop haarspeldbochten en prachtige doorkijkjes kom je bij het dorpje Trenta. Hier kan je heerlijk langs de weg lunchen of even wat drinken.

vervolg je weg en de azuurblauwe rivier Soča vergezelt je aan je linkerhand. Stop gerust even op een parkeerplaats en neem de natuur even in je op. Er lopen verschillende bruggetjes over de rivier die je een prachtig zicht geven over het water.

Soča kloof

neem de afslag op dit punt en ondek de prachtige Soca Kloof. Hier stroomt het kristalheldere water tussen witte rotsen door. Vanaf de parkeerplaats kan je ook een wandeling maken langs deze kloof. Maar dat is wel uitdagend en niet zonder gevaar.

Soča rivier

Ga bij het deel waar de rivier verbreedt rustig langs de waterkant zitten en geniet van de verkoeling door pootje te baden in het water.

Het Sunikov waterbos

Vanaf de parkeerplaats draaien de meeste touristen om en vervolgen hun weg richting Boveč. Maar als je deze (doodlopende) weg juist volgt kom je bij het waterbos Šunikov vodni gaj. Een prachtig gebied om een wandeling te maken langs prachtige stroompje en watervalletjes. Bergschoenen aanbevolen

Na je wandeling rijd je terug richting de hoofdweg en rijd je door richting Boveč.

Bezoek Boveč

Boveč (Uitgesproken als ‘Bovetsj’.) is de plek in deze regio voor restaurants, terrasjes en inkopen bij de supermarkt.

Terugreis

Vanaf Boveč kan je ervoor kiezen terug te rijden over de zelfde weg, via de Vršič bergpas. Sneller is om via Italië te rijden. Op deze route heb je weer prachtige uitzichten op de Mangart bergketen.

Weg naar Bovec Slovenië

De route door Italië is vlakker, sneller en makkelijker.

  • Optie: Tijdens je terugreis via Italië kom je langs Kluže: een oude bunker midden tussen de bergen. Leuke plek voor een stop.

Tip: Paspoort mee. Aan de grens wordt bijna nooit gecontroleerd. Maar in het buitenland is het verplicht dat je je kunt identificeren. Dus neem je identiteitskaart of paspoort voor de zekerheid mee.