Meer Jasna
Natuur Slovenië

Lake Jasna

Het plaatsje Kranjska Gora heeft een prachtig meer: het Jasna-meer. Hoewel Lake Jasna één meer wordt genoemd, zijn het eigenlijk twee meren die met elkaar verbonden zijn. Mocht je de route willen rijden door de Vrsic bergpas, dan kom je langs dit meer. Maak dan zeker even een tussenstop!

Zwemmen in het meer van Jasna

Zomers is het goed vertoeven langs en in het meer. Je kunt lekker zonnen, een duik nemen in het water of een drankje drinken bij de horeca aan het meer. Omdat het meer uit twee delen bestaat is er voldoende ruimte in én om het meer. Voor kinderen is er ook rondom het meer van alles te beleven. Maak een foto bij één van de fotopunten of met het beeld van de Sloveense mythische bok Zlatorog.

Lake Jasna

Zwemmen met je hond

Zowel in de meren van Jasna als in de rivier die langs de meren loopt is het toegestaan om je hond verkoeling te geven. Lekker samen het water in!

Pisnica rivier bij Jasna

Jasna: een meer voor elk seizoen 

In de zomer kun je zwemmen in het meer van Jasna. Ook kan je zonnebaden aan de oevers of een drankje drinken bij de aangelegen bars.  

In de herfst is het meer een zeer fotogenieke plek. De prachtige herfstkleuren weerspiegelen in het water.  Een prachtige plek voor een wandeling met je fototoestel in de aanslag. 

In de winter verandert het meer van Jasna in een schilderachtige plek om te schaatsen, omringd door een sprookjesachtig winterlandschap.  

En in het voorjaar is een bezoek aan het meer de moeite waard. Wederom voor een prachtige wandeling rond het meer met de besneeuwde toppen van de Triglav op de achtergrond en een blik op de boven van het meer door het kristalheldere water.  

Parkeren bij Jasna

Langs de weg kan je gratis parkeren, maar omdat deze plaatsen weg beperkt zijn, raden we je aan gebruik te maken van één van de twee parkeerplaatsen bij Jasna. Deze zijn helaas wel betaald parkeren.

Te voet loop je in 5 minuten van Kranjska Gora richting Lake Jasna via een goed onderhouden voetpad langs de doorgaande weg. Op Google maps vind je hier het meertje van Jasna