Het meer van Bohinj
Natuur Slovenië

Het meer van Bohinj 

Gelegen in het Triglav Nationaal Park, is het meer van Bohinj een waar paradijs. Het is het grootste meer van Slovenië met kristalhelder water. Vooral in de zomermaanden nodigt dat water je uit om heerlijk te zwemmen.

Zwemmen in het meer van Bohinj

In de zomer is het meer een populaire plek om te gaan zwemmen. Zowel toeristen als de Slovenen zelf tref je zomers aan langs en in het prachtige meer. Naast zwemmen is het suppen op een (opblaasbare) surfplank erg populair op het meer.

Langs de oever vind je tal van grasvelden waar je je handdoek kunt neerleggen. Ook staan er bomen om in de schaduw te genieten van het prachtige uitzicht van de bergen die rondom het meer van Bohinj liggen. Bezoek en meer en geniet van een verfrissende duik in het heldere water.  

Wandelen en met de boot

Je kan een prachtige wandeling om het meer maken. Helemaal eromheen is wel heel ver. Loop bijvoorbeeld 5,5 kilometer naar Ukanc. Vanaf Ukanc kan je een panoramaboot nemen. Deze boot vaart ongeveer elk half uur en brengt je voor een schappelijke prijs (+-€6,-) terug naar Ribčev Laz (de plaats aan het meer). Onderweg heb je een prachtig uitzicht over het meer van Bohinj.

Geen wandelaar? Voor €12,- vaart de boot je heen en weer.

Parkeren bij het meer van Bohinj

Rondom het meer zijn er verschillende parkeerterreinen beschikbaar. Dit is helaas allemaal betaald parkeren.

Let wel op waar je parkeert want soms kan je enkel (17,-) voor een hele dag betalen. 

Wil je voordelig en dicht bij het meer parkeren, dan raden wij deze parkeerplaats aan. Hier betaal je tussen de 50ct en 3 euro per uur. Je kan contant, met bankpas of met een app betalen. Je parkeert hier vlakbij de zwemweides van het meer. Handig: er is ook een toilet aanwezig.

Bohinj green park

Eten in bij het meer van Bohinj

Voor een lunch tijdens je bezoek aan het meer ligt een leuk restaurantje aan het water. Links op de ligweide bij de parkeerplaats vind je Restavracija Kramar.

Direct aan het meer ligt het plaatsje Ribčev Laz. Voor het avondeten zijn de hamburgers van Foksner erg populair. Deze komen van de greenegg en worden geserveerd met aardappelwedges. Oordeel: erg lekker!

Kabelbaan Vogel 

Neem de kabelbaan naar het skigebied Vogel. Vanaf de oever van het meer maak je een rit naar 1537m hoogte. Vanuit de kabelbaan en het uitzichtpunt bovenaan krijg je een prachtig uitzicht op het Meer van Bohinj. 

Het meer van Bohinj is ook een mooie plek voor ontspannen wandelingen, fietstochten of kajakken. Er zijn tal van wandelroutes in de omliggende bergen, met adembenemende uitzichten. Bezoek bijvoorbeeld de Savica waterval ten westen van het meer.  

Het meer van Bohinj is een must-visit bestemming is voor elke reiziger die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring in de Sloveense natuur. 

Bekijk de andere Meren in Slovenie