Vogel Kabelbaan Slovenië
Actieve vakantie

Kabelbaan de berg op

In de winter kan je geweldig skiën in Slovenië. Maar in de zomer bieden de bergen ook wat: een fantastisch uitzicht. Op meerdere plekken in Slovenië kan je met een kabelbaan de bergen in. Welke plek is mooier. Wat kost het? Waar kan je goed wandelen? We zochten het voor je uit.

Kabelbaan Vogel bij Bohinj

Dit is een zeer populaire kabelbaan. In de winter brengt deze kabelbaan je in het skigebied Vogel. Maar ook in de zomer is een ritje met de kabelbaan omhoog een hele beleving. Vanuit de kabelbaan en vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en het meer van Bohinj.

Met 1923 meter is de bergtop Vogel één van de hoogste bergen in de omgeving. De kabelbaan brengt je tot 1532 meter op ‘Brown Rock’. Hier sta je een kilometer hoger dan het meer van Bohinj.

Dit is er te doen bij kabelbaan Vogel

Bovenop de berg vind je het startpunt van meerdere prachtige wandelroutes door de prachtige flora en fauna. Zo wandel je naar alpenweide Zadnji Vogel. Of ontdek het oerbos van Lopata. In de omgeving vind je tevens archeologische vindplaatsen uit de ijzertijd en rondreizende mierenhopen.

Hike door de alpenweide op berg Vogel

Wil je het hogerop zoeken? Maak dan een rit met de stoeltjeslift naar 1682 meter hoogte. Of ga zelfs paragliden vanaf de berg!

Prijs kabelbaan Vogel

Een ritje omhoog met de kabelbaan is niet goedkoop. Voor een retourtje betaal je €29,50.

  • Volwassenen: € 29,50
  • Tot 14 jaar: € 15,-
  • 15-23 jaar: € 26,-
  • Senioren: € 26,-

Voor gezinnen met minimaal 2 volwassenen en 1 kind is er een kortingstarief.

Kabelbaan Kanin bij Bovec

Vlak bij de plaats Bovec vind je de kabelbaan naar het skigebied Kanin. Hier werd de finale van het Tv-programma ‘Het onbekende’ opgenomen. Helaas is vanaf winter 2023 deze kabelbaan gesloten. Het is onbekend of en wanneer de kabelbaan weer open zal gaan.