Bierfontein Zalec
Bezienswaardigheden

Bezoek de bierfontein

Stel je voor dat er geen water uit een fontein spuit, maar gekoeld bier! Lijkt het je wat? Bezoek dan de bierfontein van Zaleč. Hier tap je je eigen biertje uit een fontein.

Bier uit de fontein!

Nee er spuit geen bier 5 meter de lucht in. De bierfontein is een openlucht tap waar je zelf verschillende lokale biertjes kan tappen. Helaas kan je niet onder de fontein hangen en je gratis vol laten lopen met bier. Alleen met een speciaal glas kan je zelf de biertjes uit deze ‘fontein’ tappen. Het glas kan je natuurlijk kopen bij de bierfontein.

Groen bier uit de green gold fontein?

Je leest het goed. Groen bier. Het speciale bier met extra veel hop heeft een groene kleur. Die hop komt van de hop-plantages rond Zaleč. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, ze maken hiermee dus groen bier met een heel hoppige smaak. Nieuwsgierig geworden? Tap het groene bier zelf uit de bierfontein!

Groen bier met hop

Geen winterbier

De fontein is open van april t/m oktober. In deze periode is er ook veel te doen bij de fontein. Zo is de Savinjavallei bedekt met aromatische hoptuinen, kan je naar muzikale optredens te luisteren. In de winter kan je de lokale biertjes ook proeven. Maar dan niet uit de fontein. Dan laat je het tappen over aan een barman.

Handige voorzieningen

Je kunt lekker bij de fontein gaan zitten in het parkje wat je bij de fontein vindt. Hier vind je heerlijke strandstoelen, maar er zijn ook 2 tentjes waar je wat lekkers kunt eten. Ook is een een schoon toilet wat je gratis kan gebruiken. En als afsluiting zit er een camerapunt bij de bierfontein. Hier kan je gratis een foto kan laten maken van jouw biermoment, waarna deze naar je e-mailadres wordt gestuurd.

Bij de bierfontein is een parkje met een leuke speeltuin voor kinderen. Ook de omgeving is de moeite waard om doorheen te rijden.

Bezoek de bierfontein in Žalec

Ben je enthousiast. Bezoek dan het plaatsje Žalec. Da spreek je trouwens uit als ‘Zjaa-les’. Handig als je de weg wilt vragen.

De bierfontein is leuk te combineren op je route naar een andere bezienswaardigheid. Vanuit Žalec zit je namelijk zo weer op de snelweg. Mits je natuurlijk een bob hebt die niet alle biertjes achterover slaat.