Waterpret in Meer van Velenje
Natuur Slovenië

Het meer van Velenje

Een prachtig meertje in Noord-oost Slovenië voor ontspanning, verkoeling en waterpret? Dat is het meertje bij het plaatsje Velenje.

Zwemmen in het meer van Velenje?

Het meer heeft verschillende stranden, waaronder een kindvriendelijk strand met ondiep water en speeltoestellen. Het is de ideale plek om af te koelen. Je kunt er heerlijk zwemmen. Geniet van de zon op de ligweide en ga via het strandje het water in. Vergeet niet om zonnebrandcrème en zwemkleding mee te nemen!

Met het gezin naar Velenje?

Bij het meertje kan je te eten en drinken krijgen. Je kunt er heerlijk zwemmen en suppen. En er is zelfs een speelparcours met een opblaas waterkasteel. Ideaal voor een dagje waterpret met het hele gezin. Je kunt je kinderen rustig laten spelen in het water, want in de zomer is er toezicht van een badmeester.

Picknicken en Eten

Er zijn picknickplaatsen en barbecuefaciliteiten beschikbaar. U kunt ook genieten van lokale gerechten in een van de restaurants bij Velenje Beach.

Tips en Handige Informatie

  1. Parkeren: Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar bij het meer. Kom vroeg om een goede plek te vinden, vooral tijdens het hoogseizoen.
  2. Toegang: De toegang tot het meer en de stranden is gratis.
  3. Huisdieren: Huisdieren zijn welkom, maar houd ze aangelijnd en volg de lokale regels.
  4. Accommodatie: Als u besluit om langer te blijven, zijn er verschillende hotels en campings in de buurt.
  5. Watersport: Er is verhuur van spullen zoals een surfboard om je verblijf aan het meer nog leuker te maken.

Je vindt Velenje ten noorden van de stad Celje. Velenjsko Jezero is de Sloveense naam voor, het meer van Velenje. Op Google maps navigeer je naar ‘Velenje Beach‘.

Meer ontdekken?

Ontdek ook de andere prachtige Meren in Slovenië