Het meer van Bled
Reisgids

Watvoor weer in Slovenië?

De Sloveense natuur is het mooiste in de zon. Maar welk weer kan je verwachten in Slovenië? Wat kan je doen om regen te voorkomen? En in welke tijden van het jaar kan je het beste Slovenië bezoeken?

Weer informatie Slovenië

Vaak is het weer in Slovenië beter dan voorspeld. En als het regent, dan regent het niet de hele dag. Ook kan het weer in verschillende delen van het land heel verschillend zijn. Je kunt dus gaan waar geen regen is. Kijk op de Sloveense weersite voor nauwkeurige informatie: https://meteo.arso.gov.si/

Buienradar Slovenië

Op veel internationale sites zoals Buienradar kan je ook het weer in Slovenië bekijken. Maar pas op. Door de vele bergen heb je voor in het westen en noorden een heel ander effect van de wolken dan in Nederland. Een regenbui trekt dus niet over zoals in Nederland! Door de bergen kan je niet zomaar de richting van een bui doortrekken. Daarom zie je ook geen radar voorspellingen zoals in Nederland.

Op de Sloveense weer website (Meteo) zie je het meest betrouwbare beeld van de huidige buien. Ook vind je op de site van meteo goede voorspellingen voor de komende dagen in de ochtend (zjutraj) en middag (popoldne).

De beste periode voor je vakantie

Het hele jaar door is Slovenië een mooie vakantiebestemming. Maar het beste weer en de mooiste natuur vind je in de periode van mei t/m september. Dit is dan ook het vakantieseizoen in Slovenië.

Wintersport in Slovenië

Ook voor wintersport kan je tussen december en maart in Slovenië terecht. Maar biet op alle plekken heb je gegarandeerd sneeuw of mooi weer. Vooral op de hogere skipistes zoals Vogel en Kravec kan je in de winter met meer zekerheid skiën. Lees meer over wintersport in Slovenië.