Waterval Kozjak
Natuur Slovenië

Kozjak waterval

Slovenië barst van de prachtige watervallen. De ene nog hoger dan de ander. Overal waar je het woord ‘Slap’ ziet staan gaat het om het Sloveens voor waterval. Misschien wel de mooiste is Slap Kozjak.

Watervallen bij Kobarid

Vlakbij de plaats Kobarid vind je een waterval in een kalkstenen grot: de Slap Kozjak. Deze waterval is niet indrukwekkend van formaat. Het bekijken van de waterval is een betoverende ervaring. Omringd door een grot van kalksteen valt er een prachtige waterval naar beneden. De lichtval van boven op de waterval maakt het een zeer fotogenieke en bijna intieme waterval.

Route naar de Kozjak waterval

De directe toegang tot de waterval loopt over keien en een beetje glibberige route waarbij de waterval het eindpunt is. Het beste bezoek je de waterval in het zomerseizoen aan het begin of einde van de dag om drukte te voorkomen.

Je wandelt in een half uurtje naar deze waterval toe. Deze route is als een sprookje. Onderweg word je getrakteerd op een prachtige route langs meerdere watervallen waaronder de ‘Little Koziak’. De ene waterval is nog mooier dan de andere.

Hier vind je de waterval op Google Maps

Kozjak waterval in grot

Parkeren

Er zijn meerdere parkeerplaatsen in de buurt van de waterval. Vanaf alle parkeerplaatsen is het ongeveer 30 minuten lopen naar de Slap Kozjak. Een groot gratis parkeerterrein vind je hier. Dit is weliswaar aan de andere kant van de Soca-rivier maar het is wel het kortste lopen via een prachtige hangbrug over de rivier.

Brug over de Soca Rivier