De Tolmin Kloof
Natuur Slovenië

Wandel door een kloof in Slovenië

De prachtige natuur van Slovenië ervaar je ultiem tijdens een wandeling door een kloof. We nemen je mee naar bekende kloven zoals de Vintgar Kloof en de Tolmin Kloof. Maar wist je dat Slovenië nog veel meer prachtige kloven heeft waar je al wandelend kunt genieten van de prachtige natuur?

Wat vind jij de mooiste kloof van Slovenië?

De Tolmin Kloof

Tolmin Kloof is als een schilderij dat tot leven komt. Met helderblauw water dat door de rotsachtige kloof stroomt en groene vegetatie die zich vastklampt aan de wanden, lijkt het bijna alsof de hemel en aarde elkaar hier ontmoeten.

Bewonder het uitzicht vanaf een hangende brug en adem de frisse berglucht in terwijl je je omringt voelt door de overweldigende natuurpracht.

De Tolmin Kloof

De Tolmin Kloof wordt door velen de mooiste kloof in Slovenië genoemd. Wil je dit ervaren?
Check onze tips voor je bezoek aan De Tolmin Kloof.

De Vintgar Kloof

Stel je voor dat je door een sprookjesboek wandelt – iets wat jij zult ervaren in de Vintgar-kloof. Smaragdgroen water stroomt tussen de hoge rotsen en creëert een betoverend uitzicht op elke hoek.

Het geluid van kabbelend water zal je begeleiden terwijl je over houten bruggen en wandelpaden loopt, omringd door weelderige bossen en het geluid van kabbelend water in stroomversnellingen en watervallen.

Wandelen door de Vintgarkloof

De Vintgar-Kloof is niet voor niet voor niets een van de meest populaire plekken in Slovenië. Lees onze tips voor je bezoek aan De Vintgar Kloof

Pokljuka Kloof

Dichtbij Bled ligt een wonderbaarlijk wandelgebied dat de meeste bezoekers nog niet hebben ontdekt. De Pokljuka kloof is gratis toegankelijk. In tegenstelling tot drukke toeristische plekken, kun je hier genieten van de natuur in alle rust.

Maak een onvergetelijke hike langs majestueuze rotswanden en prachtige natuur. Wandel over een brug die langs een indrukwekkende rotswand loopt, baan je een weg door een grot waar het pad door het dak kronkelt en laat je betoveren door de serene rust van de omgeving.

Pad door de Pokljuka Kloof

Hoe vind je deze goed verborgen kloof? We vertellen je het bij onze tips over de Pokljuka Kloof

Dovžan Kloof

Ten noorden van de stad Tržič vind je een prachtige route tussen de bergwanden door. Door de Dovžan kloof loopt een openbare weg. Je hoeft dus geen kaartje te kopen voor de Entree. Het is een prachtig gebied voor een hike.

Door de regenval in 2023 zijn er beschadigingen opgetreden aan de route. Dit maakt de kracht van het water zichtbaar van deze normaal zo idyllische rivier Tržič Bistrica.

De Dovžan Kloof

De Soča Kloof (Small Soča Gorge)

De Soča-rivier stroomt langs de weg van de Vrsič-pas richting Bovec. Halverwege stroomt de rivier door een meters diepe kloof. Via meerdere bruggen langs de weg kan je het helderblauwe water door de kloof zien kolken.

Even verderop verbreed de kloof zich tot een kabbelende rivier waarin je kan zwemmen. Het einde van de smalle kloof biedt een prachtige rotsformatie waarvan waaghalzen een duik nemen.

Hier vind je een parkeerplaats (betaald) bij het deel waar je kunt zwemmen. Ook kan je vanaf daar teruglopen langs de kloof.

Soča rivier

Verlies jezelf in de magie van Slovenië’s Kloven!

Slovenië’s kloven zijn meer dan alleen indrukwekkende natuurlijke formaties – ze zijn poorten naar een andere wereld. Ontdek die wereld waar de kracht van de natuur overheerst en schoonheid overal om je heen is. Of je nu een avonturier bent die op zoek is naar spanning of een natuurliefhebber die wil ontspannen en genieten. Ga op pad en ervaar de pracht van de kloven in Slovenië.