Zelenci Meer
Natuur Slovenië

Zelenci Natuur Reservaat

Als je naar Slovenië gaat wil je natuurlijk het Meer van Bled bekijken. Maar ons favoriete meertje ligt vlak bij de Italiaanse grens. Het Zelenci meer!

Het mooiste meer van Slovenië 

Dit kleine meertje ligt verborgen in een bos langs de doorgaande weg. Het meertje heeft, kristalhelder water en is omringd door prachtige natuur. Het meertje is een heuse bron. Je kan het water zien borrelen vanaf de bodem van het meertje. Doordat het water kristalhelder is zie je de vissen voor je neus langs zwemmen.

Het meertje in dit kleine Zelenci natuurreservaat is echt een pareltje. Het azuurblauwe water met de bergtoppen op de achtergrond geeft je een unieke impressie. Naast het meertje staat een uitkijktoren die je kunt beklimmen om een goed zicht in het meertje te krijgen. Wij vonden zelf de klim omhoog niet heel spectaculair.

Het meertje is niet groot, maar biedt een magische ervaring. Kom ’s morgens vroeg naar dit meertje voor een sereen begin van je dag.

Pad naar het Zelenci meer

Het meertje is een paar minuten lopen vanaf de parkeerplaats waar je ook voordelig een vers gezette kop koffie kan drinken of op z’n Sloveens kan lunchen met Ćevapčići. 

Hier vind je de parkeerplaats bij Gostilna Zelenci. Let op, er is een nieuwe parkeerplaats gemaakt aan de overkant van de weg. Handig als je vanaf de kant van Kranjska Gora komt.

Ontdek de mooiste meren van Slovenië. Lees over alle meren in Slovenië

Bonustip:

Rijd enkele kilometers door tot net over de Italiaanse grens en bezoek daar de twee prachtige meren Lago di Fusine Superiore en Lago di Fusine Inferiore. 

Lago Fusine Superior - in Italië