Skocjan Grotten
Natuur Slovenië

De grotten van Škocjan

Ontdek de ondergrondse rivieren en druipsteenformaties in de grotten van Škocjan. Kijk je ogen uit. Zo mooi en indrukwekkend wat de natuur kan doen.

Guided tour door de grotten

Ieder uur kan je onder begeleiding van een gids de grotten bezichtigen. Je begint met gids aan een route door de grotten langs druipsteenformaties.

Hierna loop je boven de rivier Reka, die een diepe kloof heeft uitgesleten inclusief watervallen. De gids vertelt je alles over het ontstaan van de grot.

Tijdens de tour zie je niet alleen veel, je hoort ook iets gaafs: je hoort de rivier in de verte. Het geluid galmt hard door de grote, lege ruimtes. Zeer indrukwekkend!

Brug in de Škocjan Grotten

Park Skocjan

Aansluitend aan je rondleiding kan je een wandeling maken door het natuurpark rondom de Skocjan grotten. Vanaf de uitgang van de grot kun je kiezen uit 3 wandelroutes. De langste duurt een uur. Deze wandeling door de natuur is ook weer geweldig mooi.

Skocjan

Tickets voor Škocjan Grotten

Je kan je het beste vooraf kopen via de website. Er wordt geadviseerd om minimaal 20 minuten voor de aanvang van de rondleiding aanwezig te zijn.

TicketprijzenJan-Feb-Mrt
Nov-Dec
Apr
Okt
Mei-Jun
Sept
Jul-Aug
Volwassenen€16,00€18,00€22,00€24,00
Kinderen€7,50€9,00€10,00€12,50
Studenten en senioren€12,00€14,00€16,00€18,00
Prijzen onder voorbehoud van wijziging. Honden zijn in de grotten niet toegestaan.

Tickets reserveren kan op de website van Park Skocjanske Jame

Openingstijden Skocjan grotten

Van april tot oktober is er elk uur een rondleiding. De eerste om 10u De laatste om 15u.
In het hoogseizoen zijn er exta rondleidingen om 11:30 en 16u
In het laagseizoen slechts 2 tot 3 per dag.

Fotograferen niet toegestaan

In de grotten is het niet toegestaan om foto’s te maken. De foto’s op deze pagina zijn eigendom van Park Škocjanske Jame en gebruikt onder Creative commons licentie. Je zult merken dat tijdens de rondleiding de grotten veel intenser ervaart zonder fototoestel.